Bükme Börek /Turkish Puff "Buqme" /Турецкий Бёрек

Bükme Börek /Turkish Puff "Buqme" /Турецкий Бёрек




http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/


Malzemeler
2 yumurta (2 eggs)
2 yemek kaşığı sirke (2 tablespoons vinegar)
2 yemek kaşığı yoğurt (2 tablespoons yoghurt)
2 su bardağı su (2 cups water)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
4,5 su bardağı un (4 ½ cups flour)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

Yapılışı
Su, yumurta, sirke,yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın. Karıştırın( Stir yoghurt, eggs, vinegar, salt in a bowl.).

Azar azar un ilavesi yaparak hamuru yoğurun (Gradually add flour and start to knead it.).
10-15 dk dinlendirin. Böylece hamur daha kolay açılacaktır (To roll the dough easily, wait for 10-15 minutes.).

Hamuru bezelere ayırın. Ben 9 bezeye ayırdım (Make balls from the dough. I divided into 9 pieces.).
Tüm bezeleri açın (Roll the all dough balls.).

Kolaylık olması açısından 3'erli olarak üst üste bol un kullanarak açın (I rolled doughs as triplex. Sprinkle a lot of flour to middle layers. So you can roll 3 dough layers at the same time.).

Gerekirse aralarına biraz daha un serpiştirin (Sprinkle some flour again.).
Tüm yufkaların üzerine yağ karışımından sürün (Bruss with oil.).
Mektup katlar gibi katlayın (Give a shape like this.).

Hamuru buzdolabında dinlendirin (Refrigerate the dough for a while.).
Dinlenen hamuru nazikçe açın (Roll the rested dough gently.).
Bir rulet yada bıçak yardımıyla kesin (Cut with a knife or rouled.).

Kestiğiniz parçaları elinizle genişletin ve içini koyup videodaki gibi kapatın (Make bigger dough pieces with your hands and pour the filling. Close edge parts as you can see.).

Üzerlerine yağ karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin(Bruss with oil and bake at preheated 180 C (360 F/ Gas 4).


Afiyet olsun (Bon appetit!).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek