Korjiki/ Ege İşi Kuru Pasta/Korzhiki/Russian Milk Cookies
“Korjiki”/ Молочные коржики
English recipe in video
Malzemeler
2 yumurta (2 eggs)
2 su bardağı şeker (2 cups sugar)
2 su bardağı süt (2 cups milk)
1 çay bardağı sıvıyağ ( 1/2 cup vegetable oil)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
6,5 su bardağı kadar un (6 1/2 cups flour)
Yapılışı
Yumurta, şeker ve sütü şeker eriyene kadar çırpın. Sıvıyağı ilave edin karıştırın. Azar azar ununu ilave ederek yoğurun kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Un serperek açın. Kaliplarla veya bardakla kesin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: Unu ne kadar çok eklerseniz hamurun şekeri o kadar azalacaktır. Ben ele yapışan bir hamur yoğurup Streç arasında açıyorum.
2 su bardağı şeker (2 cups sugar)
2 su bardağı süt (2 cups milk)
1 çay bardağı sıvıyağ ( 1/2 cup vegetable oil)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
6,5 su bardağı kadar un (6 1/2 cups flour)
Yapılışı
Yumurta, şeker ve sütü şeker eriyene kadar çırpın. Sıvıyağı ilave edin karıştırın. Azar azar ununu ilave ederek yoğurun kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Un serperek açın. Kaliplarla veya bardakla kesin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: Unu ne kadar çok eklerseniz hamurun şekeri o kadar azalacaktır. Ben ele yapışan bir hamur yoğurup Streç arasında açıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder