Elmalı Çizkek/Apple
Cheesecake/Яблочный чизкейк/Apfel-Käsekuchen
http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
Malzemeler
Tabanı için (for base)
400 g bisküvi (400 g chopped
biscuit)
200 g tereyağı (200 g melted
butter
Kreması için (Fot cream)
900 g süzme yoğurt (900 g
filtered yoghurt or quark or ricotto)
2 kutu krema (400 ml cream)
4 paket vanilya (4 packages
vanilla sugar )
2 yemek kaşığı nişasta (2
tablespoons starch)
2 yemek kaşığı un (2
tablespoon starch)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2
cup sugar)
3 yumurta (3 eggs)
Elma sosu için(for apple
souce)
3 yemek kaşığı nişasta (3
tablespoons starch)
3 su bardağı elma suyu (3 cups apple
souce)
Yapılışı
Bisküvileri parçalatın (Digestive biscuits.).
Erimiş tereyağını dökün (Pour melted butter). Karıştırın (Stir)
Kelepçeli kalıba aktarın ve üzerini presleyin (Transfer biscuit
crumbles to springform pan and apply a pressure.).Kenarda bekletin(Let aside).
Süzme yoğurt, krema, şekeri karıştırın (Stir filtered yoghurt or
quark, heavy cream, sugar.)
Yumurtaları ekleyin (Add eggs once a time.).
Un, nişasta ve vanilyayı ekleyin (Add flour,starch and vanilla
sugar
powder.).
Kelepçeli kalıbın edrafını aliminyum folyo ile kaplayın. Böylece
çizkekin kenarları beyaz kalacak (Cover the sprinform pan with aliminium.).
Karışımı aktarın (Transfer the mix to springform pan.).
İçi su dolu bir kap ile fırına koyun. Önceden ısıtılmış 150 C
fırında 45 dk pişirin. 1 saat fırında kapağı kapalı bekletin (Bake at preheated
150 C oven for 45 minutes with 1 cup water. Turn off the oven and let it in
oven for 1 hour.).
Sosu için, elma suyunu ve nişastayı bir tencereye alın (For souce,
apple juice and starch.).
İyice karıştırın (Stir it until well combined.). Sürekli
karıştırarak pişirin (Cook it. Stir continuously.).
Biraz soğutun (Let it cool. Stir continiously.). Sosu çizkekin
üzerine dökün (Pour the souce to top ofcheesecake.).
1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin (Refrigerate overnight)
Afiyet olsun (Bon appetit!)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder