Napolyon Pastası/Napoleon Cake/Торт Наполеон
Malzemeler
1 yumurtayı bir ölçü bardağına kırın. Üzerini su ile 1 su
bardağına tamamlayın (1 egg+ complate it 1 cup with water)
1 yemek kaşığı sirke (1 Tablespoon vinegar)
3,5 Su bardağı un ( 3 ½ cups flour)
250 g tereyağı ya da margarin (250 g butter or margarine)
Kreması için (for cream)
1 L süt (1 L milk)
1,5 su bardağı toz şeker (1 1/cups sugar)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
4 paket vanilya (4 packages vanilla sugar powder)
2 yumurta (2 eggs)
150 g tereyağı (150 g butter)
Yapılışı
Mutfak robotunda soğuk katıyağı ve unu yedirene kadar çekin
(Stir cold butter and flour in a food processor.)
Bu şekilde kum gibi olmalı (The mixture must be like sand).
Yumurta, sirke ve suyu ekleyin (Add agg, vinegar and water.).
Yoğurmaya başlayın. Hiç un eklemeyin yoksa hamur çok sert
olur (Star to knead it. Don't add flour after kneading. Otherwise dough will
very strong.).
Kıvamı bu şekilde olmalı hafif ele yapışan bir hamur olması gerekiyor
(Consistency must be like this. Dough must be a little bit sticky.).
Elinizi unlayarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapın (Dip
in a flour your hands and make balls from the dough on mandarin size.).
Buzdolabında yarım saat kadar bekletebilirsiniz (Refrigerate
for 30 minutes.).
Hamuru iki yağlı kağıt ya da üzeri streç film yardımıyla
açın (Roll the dough balls between 2 baking papper or polietilen wrap.).
Orta boy bir tencere kapağıyla şekil verin (Give a shape
with middle size pot cover.).
Çatalla delikler açın (Make holes with a fork.).
Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Dikkat edin çabuk
pişiyor (Bake at preheated 180 C(360 F/Gas 4) oven. Watch out, it's baking
fast.).
Bütün korjları pişirin (Bake all of the dough balls).
Kenar kısımlarını ve korjlardan bir tanesini robotta çekin (Digestive
baked edge parts of layers and one of layers.).
Süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı bir tencereye alın.
İyice karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin (Pour milk, sugar, flour, starch
and eggs in a pot. Stir the mix until well combined. Cook it until
consistency.).
Ocaktan alın (Remove from the heat.).
Vanilya ve tereyağını ekleyin. Karıştırın (Add butter and
vanilla sugar powder.).Pastayı hazırlamaya başlayın. Her bir korju pasta kreması(zavarnoy)
ile kaplayın. Ben zavarnoyun soğumasını beklemeden hazırlıyorum. Böylece daha
yumuşacık yufkalar oluyor (Start to make Napoleon Tort. Cover the each of
layers with cream. I am preparing for the cold without waiting. So it becomes
softer layers.).
Pastanın edrafını da krema ile kaplayın (Cover the outside
of the tort with cream.).
Pastanın edrafını kırıntılar ile kaplayın (Cover the outside
of tort with crumbles.).
Buzdolabında bir gün bekletin (Refrigerate for overnight.).
Afiyet olsun (Bon appetit!).
🎂Rus pastaları tarifleri için 👉🏻Tıkkk
🎂 Medovik pastası tarifi için 👉🏻Tıkkk
🎂 Spartak Pastası tarifi için 👉🏻Tıkk
🎂 Muraveynik pastası tarifi için Tıkkk
🎂Smetannik tarifi için 👉🏻Tıkkk
🎂Çıradeika pastası tarifi için 👉🏻Tıkkk
🎂Panço pastası tarifi için 👉🏻Tıkkk
🎂Kuş sütü pastası tarifi için 👉🏻Tıkkk
🎂 Balkabaklı pasta tarifi için 👉🏻Tıkk
🍪Pryanik tarifi için 👉🏻Tıkkk
🍪 Balkabaklı pryanik tarifi için 👉🏻Tıkkk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder