Ballı Rus Pastası Tarifi/Honey Cake/Medovik/ торт медовик


🍯🎂Ballı Pasta / Honey Cake / торт медовик/ Ballı Tort/Medovik🍯🎂




İşte meşhur Rus pastası olarak bilinen Medovik tort. Fakat bunun sorsanız 4 çeşidini sayabilirim Klasik olanı bu şekilde benim gibi eski Sovyetgiller iyi bilir😉.Özelliği tek tek açılan bisküvilerden oluşması ve zavarnoy krem kullanılmasıdır. Molokonuz yoksa 3 kutu cirpilmis krema da kullanabilirsiniz. Bu şekilde yapan Ruslar da gördüm. Tarife farklı gibi gelebilir fakat tadı bildiğiniz bisküvi pastasını andırıyor. Bu arada çocuğuna hazır şeyler yedirmek istemeyen anneler bu bisküvi tarifi tam size göre hazır bisküvilerin tadından eksiği yok fazlası var😆. Ayrıca bisküviler kuru olduğu için odasıcaklığında biledayanabiliyor. Önceden hazırlayıp şipşak pasta yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum genelde :) If you haven't condansed milk, you may use 600 ml cream (whisked) instead of condansed milk.

Malzemeler
Bisküvisi için (for biscuits)
3 yumurta (3 eggs)
1 su bardağı şeker (1 Cup sugar)
2 çay kaşığı karbonat (2 teaspoon baking soda/natron)
7 yemek kaşığı bal ( 7 tablespoons honey)
3 su bardağı un (3 cups flour)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
100 g tereyağı (100 g butter)

Kreması için (For cream)
1 L süt (1 L milk)
7 yemek kaşığı nişasta (7 tablespoons starch)
5 yemek kaşığı un (5 tablespoons flour)
1 kutu moloko /süt reçeli (1 package condansed milk)
250 g tereyağı (250 g butter)
3 paket vanilya (3 packages vanilla sugar powder)
14 yemek kaşığı şeker (14 tablespoons sugar)
Yapılışı
kremayı hazırlayın. Soğumaya bırakın. Küçük bir tencereye bal, şeker ve tereyağını alın. Şeker eriyene kadar benmari usulü pişirin. Karbonatı ekleyin. Karıştırın. Yumurtaları çırpın. Karışımı yavaş yavaş ekleyin. Tekrar çırpın. Azar azar unu ilave edin ve yumuşacık bir hamur elde edin. Eşit parçalara bölün. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Yağlı kağıt yardımıyla açın. Orta boy tencere kapağıyla daireler çıkarın. 2 tanesini kırıntılayın. Pasta süslemede kırıntısı kullanacağız. Çatalla delikler açın. 


Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 4-5 dk pişirin. Çok çabu pişiyor sürekli pişerken kontrolü elden bırakmayın. Fırının kapağını açınca sönecek derdi de yok rahat rahat bakabilirsiniz. Her bir korjun yani bisküvinin üzerine krema sürün.Üzerine ve yanına krema sürüp robotta çektiğiniz bisküvi kırıntılarını yapıştırarak süsleyin. Ben kenar fazlalıklarını ve bisküvilerden 2 tanesini robotta çektim. En ucuz ve sağlıklı süsleme yöntemi:)Pastayı hazırlayıp 1 gün buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek