Daha önce 78388 kez yaptığım🤪 ama çekmeye fırsat kalmadan yok edilen senelerdir yaptığım çikolatalı puding tarifim efenim. Ancak fırsat bulabildim. Her zaman krema ve kaymak kullanmıyorum ama olsa çok güzel oluyor. Ben sıcak sıcak yemesini severim siz pudinginizi nasıl seversiniz? 🥰 Krema ve kaymak kıvamını biraz sıvık yapıyor. Supangle ve puding arasında birşey oluyor. Ama soğuyunca kıvam tam oturuyor merak etmeyin. Un ve nişastayı tepeleme yaparsanız çok koyu olur normal tepeleme olmayan kaşık ölçüsü kullanınız.
Malzemeler
1 L süt(1 L milk)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı kakao (4 tablespoos kakao powder)
2 yemek kaşığı kaymak (2 tablespoons cream fresch)
1 kutu krema(200 ml heavy cream)
1 pkt çikolata (80 g Chocolate)
Yapılışı
Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın. Ocağa koymadan çırpıcıyla hiç top kalmayana kadar güzelce çırpın. Ocağa alın. Orta ateşte sürekli çırpıcıyla dibini karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Bu aşama önemli sürekli karıştırmazsanız dibi tutabilir. Piştikten sonra krema, çikolata parçalarını ve kremayı ekleyip iyice homojen bir karışım olana dek çırpın. Kaselere paylaştırın. Servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder