Malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kase dinlenmiş pişmiş tavuk eti
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu, benim limonum çok küçüktü tamamını kullandım
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
Şehriye, tuz ve sıcak suyu tencereye aktarın. Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatın. Tavuk etini ilave edin ve birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu, unu karıştırın.
Kaynayan çorba suyundan birkaç kaşık ilave edin. İyice karıştırın. Terbiye ılınınca yavaş yavaş tencereye ilave edin. Sürekli karıştırın. Birkaç dk daha kaynatın. Karabiber ve tereyağını ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder