Fırında Sebzeli Çipura

 





Malzemeler

3 adet çipura

2 büyük soğan

4 patates

2 havuç

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

3 defne yaprağı

1,5 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanları ayıklayıp kalın kalın halka şeklinde doğrayın. Tepsiye yayın. Patatesleri ayıklayıp yine halka halka kesin. Tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi ekleyip elinizle karıştırın. Soğanların üzerine dizin. Havuçları da aralarına serpiştirin. 



Balıkları yıkayın. Orta etli kısımlarına fotoğrafdaki gibi üç derin kesik atın. Tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi bir kasede karıştırın. Fırça ile balıkların hem içine hem dışına sürün. Balıkların içine birer tatlı kaşığı tereyağı ve birer defne yaprağı koyun. Tereyağı ve defne yaprağı inanin lezzette o kadar çok fark ediyor ki.




Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek