Portakallı Zerdeçallı Revani/Turkish Semolina Desert with turmeric and orange/апельсиновый ревани

 



İrmikli şekerpare tarifi için 👉🏻Tıkk

Şam tatlısı tarifi için 👉🏻Tık

Kalburabastı tarifi için 👉🏻Tıkk

Ekşi mayalı lokma tatlısı tarifi için 👉🏻Tık

Hayırlı cumalar efendim. Daha önce de paylaşmıştım ama tarif çok altlarda kaldı. Ara ara portakal mevsimi geldikçe yaptığım normal revaniden kat kat lezzetli bir tatlı oldu. Bunda zerdeçal ve portakal suyun büyük payı var bence. Henüz denemediyseniz mutlaka zerdeçallı portakallı revani tarifimi deneyiniz. Bizde sevmeyen yok bu tatlıyı 🥰.


Malzemeler

4 yumurta ( 4eggs)

1 su bardağı şeker (1cup sugar)

1 su bardağı portakal suyu (1 cup orange juice)

1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)

1 su bardağı sıvıyağ (1 Cup vegetable oil)

1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

2 paket vanilin (2 packages vanilla sugar powder)

1 tatlı kaşığı Zerdeçal(1/2 tablespoon turmeric)

1 tepeleme tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (1/2tablespoon orange Peel zim)

1 su bardağı un (1 cup flour)

3 su bardağı irmik (3 cups Semolina)


Şerbeti için (for sherbet/sugar syrup)

4 su bardağı şeker(4 cups sugar)

4 su bardağı su(4 cups water)(boil them until sugar disappeared) (Syrup must put on the semolina cake)


Yapılışı

Şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.  Portakal suyu, sıvıyağ, yoğurt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpın.  Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.  Yağlayıp unladığınız kalıba dökün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirin.  Dilimleyin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek