Şam Tatlısı

 


Daha önce paylaştığım Şam tatlısını büyük borcama göre yaptım. Hazır yapmışken  de güncelleyeyim dedim 🤗. Hamuruna 1, şerbetine 2 pkt vanilya ekledim fakat orjinalinde vanilya olmadığı için malzeme listesine eklemedim. Aslında sadece irmikle yapılıyor. Öyle de denedim ama çok ufalanıyor. Uzun süre bekletince de irmikler lapa gibi oluyor. En bana hitap eden şekli bu. Eğer hazır satılanlala birebir aynı olsun derseniz iki defa şerbetlemeniz gerekiyor. İkinci şerbeti daha koyu hazırlamanız gerekiyor. Bana göre yeterince tatlı olduğu için ikinci defa şerbetlemedim.

Malzemeler

Hamuru için (for dough)

2 su bardağı sulu yoğurt (2 cups Yoghurt)

2 su bardağı şeker (2 cups sugar (

6 su bardağı irmik (6 cups semolina)

2 su bardağı un (2 cups flour)

2 pkt kabartma tozu (2 packages baking powder)

Üzerine ceviz içi (walnut for decoration )


Şerbeti için (for syrup)

6 su bardağı şeker (6 cups sugar)

6 su bardağı su (6 cups water)

Yarım limon suyu ( juice of half lemon)

Yapılışı 

Şeker ve suyu şeker tamamen eriyene dek kaynatın. Karıştırmanıza gerek yok. Şerbeti tamamen soğumaya bırakın. Yoğurt ve şekeri şeker eriyene dek çırpın. Üzerine kuru malzemeleri ilave edip yoğurun. Yağlanmış dikdörtgen borcama aktarın üzerini elinizle bastırarak düzeltin. Ceviz veya herhangi bir kutuyemişle süsleyin. Bıçakla kesin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında iyice nar gibi kızarana kadar pişirin.


 Pişmeden önce kestiğiniz yerlerin üzerinden tekrar kesin. Soğuk şerbeti dökün. İyice çekene kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin. Bir gün sonra tadı daha güzel oluyor. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek