🍕Ekşi Mayalı Ekmek Hamurundan Ton Balıklı Pizza ve Kabaklı Sebzeli Pizza/ пицца с тунцом 🍕





Ekmek yapmak için hamur yoğurmuştum ki birden elimde ne varsa onlarla pizza yapıverdim🤭. Ekşi maya ile daha bir güzel oldu sanki keşke daha yapsaymışım dedim😍. Öyle katlama vs yok merak etmeyin sadece ilk fermentasyon süresi birazcık uzun. Ama çıtır çıtır içi balon balon bir hamur oldu. Önce ton balıklı pizzaları yaptım kalan sosa köri ve zeytinyağı ekledim. 1 tane kabak buldum 😂 o da kabaklı pizzaya yetti. Eğer malzemenin varsa bu kabaklı pizza tavuk ya da sucuk ile çok güzel oluyor tavsiye ederim 👍.

Malzemeler
🍕Hamuru için 2 tepsi ton balıklı 1 tepsi kabaklı pizza için(for dough for 2 big size tunafish pizza and 1 zucchini pizza);
🍕2 su bardağı ekşi mayadan hazırlanmış ön maya
🍕4 su bardağı ılık su (4 cups warm water)
🍕1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
🍕Un(Flour)

Ton Balıklı harcı için (for tuna filling)
🍕2 kutu ton balığı (2 can tuna)
🍕4 halka halka doğranmış soğan (4 choppes onions as half moon)
🍕8 yeşil biber (8 green pepper)
🍕4-5 yeşil zeytin (4-5 green olive)

Kabaklı harç için (for zucchini filling)
🍕1 kabak (1 zucchini)
🍕3 domates (3 tomatoes)
🍕1 soğan (1 onion)

Sosu için
🍕1 tepeleme yemek kaşığı salça (2 tablespoons Tomato paste)
🍕1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası (2 tablespoons hot red pepper paste)
🍕1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)
🍕Su (water)
🍕Ton balığının yağı (sadece ton balıklı pizza için)
🍕Zeytinyağı ve 1 çay kaşığı köri(kabaklı pizza için) (olive oil)

Yapılışı
Ilık su, ön maya ve birazcık unu karıştırın. Azar azar un ilave edin. Tuzunu un ile birlikte ekleyin. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Mayalamaya bırakın. 4-5 saatte ortam sıcaklığına bağlı olarak mayaya geliyor. Hamuru üçe ayırın. Açın. Sosunu sürün. 








Soğan ve biberleri serpiştirin. Ton balığını da serpiştirin.  




Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek