G3ferrari Delizia Pizza Makinesi

 


Merhabalar. Sizlerden gelen istekler üzerine mutfak elektroniği başlığında bugün pizza makinesinden bahsetmek istiyorum. Yurtdışında yıllardır kullanılan, burada daha yeni yeni  duyulan, kur değişimi sonucunda fiyatı pek de ucuz olmayan bu fırın gerçekten işe yarıyor mu? Verilen paraya değer mi? derseniz evet değer ama olmayınca da dünyanın sonu değil tabiki.


Nedir bu makinenin farkı derseniz o tabanındaki döküm pizza taşı yapılan pizza, lahmacun, pideyi taş fırın lezzetinde yapmanızı sağlıyor. İlk kullanım sonrası bu taş sararıyor, leke leke bir görünüm alıyor. Taş çıkarılıp temizlenmiyor bir ucu yapışık. Zaten döküm bir taşı da deterjanla köpük köpüğe yıkamak pek doğru değil 😂. Nemli bezle silebiliyorsunuz.



Bir diğer güzel özelliği ise altta ve üstte ısıtıcı rezistans var. Pizza tavaları gibi üzerindeki çiğ dana sucuk, tavuk etini düşünce gücü ile pişmesi beklenmiyor 🤣. Hele hele şu internet aleminde tava pizzalar, lahmacunlar üzerinden bir ısıl işlem uygulanmadan o etleri nasıl yiyebiliyorlar heleki şu pandemi döneminde aklımı almıyor.

Pizza, lahmacun tarzı yassı içli ekmekleri 5 dk da pişirebiliyor. Çünkü 400 C ısı gücüne sahip💪. Normal elektrikli fırında daha uzun süre pişiyor. Zaten normal fırınlarda 400 C ye çıkabileni pek yok genelde 270 C maksimum derecesi. Bu özelliği de çok güzel.

Eğil kalk yapmadan bir yandan hamur açarken bir yandan da pişmiş mı diye hemen yan tarafınızdaki makineyi kontrol edebilmek bel sağlığı ve pratiklik açısından mükemmel 😃. İşiniz hemen bitiveriyor. İki taraflı o bıçakların üzerine hamuru koyup üzerine iç malzemesini döşüyor önceden ısıtılmış taş üzerine koyup bıçakları sağlı sollu çekiyorsunuz 5 dk sonra hop elinizde.

Gelelim teknik özelliklerine makine 1200 Watt, 
230 Volt, 5,4kg, 35 x 33,5 x 20 cm boyutlarında, 5 dakikalık ısı ayarlayıcısı bulunmaktadır. Pizzanın yanı sıra yassı tandır ekmeği, kestane, pide, lahmacun, lavaş pişirebilirsiniz. 

Peki başka alternatif var mı Türk markalardan derseniz evet var. Arzum da pizza makinesi yapmış. Yüzeyi yapışmaz malzemeden taş değil maalesef ama iş görür.


Yine yapışmaz tabanlı 1800W gücünde maksimum 300 C ye çıkabilen apex adında pizza fırını da satılmakta




N11 de birçok farklı markada pizza fırınları mevcut ihtiyacı olan bakabilir. Ama favorin hangisi derseniz tabiki taşlı olduğu, 400 C ye çıkabildiği için G3 Ferrari deliza marka olanı derim. Aynı özellikte farklı markalar çıkarsın favorim onlar olur. Yani önemli olan bu özellikler. 


Tandırım inceleme yazım için Tık

Tandırımda domatesli pide tarifi için 👉🏻Tıkkkk




Tandırımda lahmacun tarifi için 👉🏻Tıkk

Tandırımda tahinli pide tarifi için 👉🏻Tıkkk


Tandırımda ekşi mayalı taze soğanlı patatesli katmer tarifi için 👉🏻Tıkkkk



Tandırımda ekşi mayalı ıspanaklı pizza 🍕 tarifim için 👉🏻Tıkkk


Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile ilgili yazım 👉🏻Tıkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek