İrmikli Şekerpare/Shehkerpare/Шекерпара

 



Malzemeler
2 yumurta+ 2 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
200 g tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
5,5 Su bardağı un

Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı

Şeker ve suyu bir tencereye alın ve şeker iyice eriyene dek kaynatın. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.


Şekerpare hamuru için tereyağ, sıvıyağ, irmik, yumurta ve bir miktar unu yoğurma kabına alın.


Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Kabartma tozunu ekleyin. Hamur yumuşak olmazsa şerbeti çekmeyecektir. 



Hamurdan bezeler koparıp fotoğrafdaki gibi şekil verin.



Üzerine yumurta sarısı sürün. Çatalla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp daha derin bir kaba alın. Üzerine soğuk şerbeti ekleyin.



Şerbetini iyice çekene kadar dinlendirin. 2-3 saate iyice dinlenip şerbetini çekecektir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek