Kendi Suyunda Pişen Kremalı Ispanaklı Makarna/Öne Pot Creamy Spinach Pasta/Сливочная паста со шпинатом

 


Merhabalar çok sevilen ve aşırı kolay kendi suyunda pişen ıspanaklı kremalı makarna tarifimle geldim. Annemden gördüğüm üzere her zaman makarnayı kendi suyunda pişiririm. Hem besleyicilğini kaybetmemek hem o güzelim suyu israf etmemek hem de gereksiz bulaşık çıkarmamak için efenim😁😂. 

Herneyse merak edenler için söyleyeyim vıcık vıcık yağlı bir makarna olmuyor. Krema şekerli bir tad vermiyor. Ayrıca sarımsak bu tarifin olmazsa olmazı tadını resmen uçuruyor.

Bugün menü olarak taze tarhana çorbası👉🏻 Tıkk

Tavuk Sote👉🏻 Tıkk ve kremalı ıspanaklı makarna vardı. Tıklayarak ulaşabilirsiniz

Malzemeler

🍜1 pkt makarna

🍜Yarım kilo ıspanak

🍜1 kutu krema

🍜4 diş sarımsak 

🍜2 çay kaşığı kekik

🍜1 tatlı kaşığı pul biber

🍜3 çay kaşığı karabiber

🍜Tuz, sıcak su, zeytinyağı

Yapılışı

Tencereye makarna, tuz, zeytinyağı ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu aktarın. Haşlanmaya bırakın. Her makarnanın su çekme seviyesi farklı olabiliyor. O yüzden ilk başta çok su ilave etmeyin gerektikçe ekleyin. Ben bir ketıldan az su kullandım.


Suyunu çekmeye başlayınca ıspanağı ilave edin. Karıştırın. Dondurucudan ıspanak kullandığım için kaynamaya başladıktan bir 5 dk sonra ekledim. Dondurulmuş ıspanak gerçekten büyük kolaylık 🙆🏼‍♀️.


Ara ara kaşıkla tencerenin dibini şöyle bir karıştırın. Dibine yapışmasın diye.


Suyunu çekmesine az kala kremayı ilave edin. 2-3 dk daha pişirin. Krema sıcağı görünce kendini bırakıyor ve sanki ekstradan su ilave etmiş gibi bir görüntü oluyor merak etmeyin biraz sonra kıvamı düzeliyor.

 Altını kapatıp baharatları ve sarımsağı ekleyin. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek