Merhabalar yaptığım anketteki tarifleri yavaş yavaş yayınlamaya çalışıyorum. Buna Gürcü hınkalı diyende var Çin mantısı diyende. Özelliği tek tek açılması ve harcı bol sulu kişnişli olması yani herhangi bir hamur açma yeteneği veya mantı tenceresi olmayan herkes yapabilir efendim. Ayrıca ben buzlukta da saklıyorum yaptığım her çeşit mantıyı çok büyük kolaylık oluyor. Suda haşlarsanız 8 dk kadar baş aşağı haşlamanızı tavsiye ederim. Bir de bu mantının içinin özelliği bolca taze kişniş kullanılması. Ben sevmediğim için kişniş tohumu tozu kullandım. Tadı acayip fark ediyor inanın. Hamuru çok daha kalınca yapanlar da var ama ben o kadar kalın sevmiyorum. Yine de siz bilirsiniz.
Malzemeler
Hamuru için (for dough)
1 su bardağı su(1 cup water)
1 yumurta (1 egg)
3,5-4 su bardağı un (3,5-4 cups flour)
İçi için
500 g kıyma (500 g grated beef)
1 soğan rendesi (1 grated onion)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)
1 tepeleme çay kaşığı kişniş tohumu, ben havanda dövdüm (2 teaspoons #coriander powder
2 çay kaşığı tuz (2 tablespoon salt)
Su, kaşık sapladığınızda dik durmamalı, kaymalı(water)
Yapılışı
Öncelikle yumurta, tuz ve suyu yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş ele yapışmayan bildiğiniz mantı hamuru sertliğinde bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. İçini hazırlayın. Mutlaka bu harca bolca su katmayı ihmal etmeyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder