Malzemeler
1 su bardağı pirinç (1 cup Yasmin rice)
1 küçük kase küçük küçük doğranmış et(1 cup chopped meat)
1 çay bardağı bezelye (1/2 cup green pea)
1 avuç kadar dondurulmuş mısır (1/4 cup freezed corn)
1 silme tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)
Sıvıyağ, zeytinyağı, 2 kaşık tereyağı ( vegatable oil, olive oil, 2 tablespoon butter)
Karabiber (blackpepper)
Yapılışı
Pirince 1 yemek kaşığı tuz ilave edip suyu berraklaşana kadar yıkayın. Bir kaba aktarın. Üzerine kabın yarısı kadar sıcak su ve diğer yarısına kadar da çeşme suyu ilave edin. Su kaynar olmayacak soğuk da olmayacak o yüzden üzerine soğuk su da ilave ediyorum. Yarım saat kadar bekletin.
Pirinçler suda beklerken eti sıvıyağda iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Bezelye ve mısırları ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder