Fırında Tavuklu Zerdeçallı Baharatlı Salm Pilav

 



Malzemeler

1 pkt tavuk baget

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

Yarımşar çay kaşığı zerdeçal, köri, yenibahar

2 defne yaprağı

Tuz, karabiber

Yapılışı

Tavuk bagetleri fırın poşetinde yumuşayana kadar pişirin. Haşlayarak da kullanabilirsiniz. Pirince tuz ilave edin ve bol suda bulanıklığı gidene kadar yıkayın. Bir kaba aktarın. Üzerine yarıya kadar sıcak su diğer yarısına kadar da oda sıcaklığında su ekleyin. Su soğuk olmayacak pirinçleri de haşlamayacak. Tavuklar pişince  suda beklettiğiniz pirinçleri süzün. Bir fırın tepsisine yayın. Baharatları ve tuzu ilave edin. Tavuk yeterince yağlı olduğu için yağ ilave etmedim ama siz isterseniz parça parça tereyağı da koyabilirsiniz. Bagetleri aralıklı olarak yerleştirin.


 


Sıcak suyunu da ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında suyunu çekene kadar pişirin. Pişince fırından çıkarıp üzerine bir başka tepsi örtün. Demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek