Malzemeler
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı su (1 cup water)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
1 pkt maya (1 tablespoon dried yeast)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
1 demet dereotu (1 bunch of chopped dill)
1 demet maydanoz (1 bunch of chopped parsley)
6-7 bardak un (6-7 cups flour)
Arasına 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ (100 g melted butter+1/2 cup vegatable oil)
Üzerine yumurta sarısı, susam, çörekotu (Egg yolk, sesamine seeds, black cumin seeds)
Yapılışı
Maydanoz ve dereotunu yıkayın, ayıklayın, iyice kurulayın. Küçük küçük doğrayın. Su, süt, sıvıyağ, maya ve bir miktar unu yoğurma kabına alın. Karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Tuz ve kabartma tozunu un ile birlikte ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Yeşillikleri ekleyin. Homojen olarak dağılana kadar yoğurun. Üzerini örtün. Mayalanmaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder