Baursak Tarifi/Baursak Recipe/Баурсак рецепт

 


Malzemeler

2 su bardağı su (2 cup water)

2 su bardağı süt (2 cups milk)

1 küçük paket maya (1 tablespoon dried yeast)

Aldığı kadar un (flour)

1 yemek kaşığı Tuz(1 tablespoon salt)

Kızartmak için sıvıyağ (vegetable oil to fry)

Yapılışı

Yapılışı


Su, süt, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun. Tuzunu ekleyin. Üzeri örtün. Mayalanmaya bırakın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde düz bir şekilde açın. Küçük küçük parçalar kesin. 



Bir tavada yağı kızdırdın. Hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek