Vanilyalı Pastacı Kreması Tarifi

 


Pastacı kreması için(for vanilla pastry cream)

500 ml süt(500 ml milk)

2 yemek kaşığı nişasta(2 tablespoons starch)

1 yemek kaşığı un(1 tablespoon flour)

1 çay bardağı şeker(1/2 cup sugar)

1 yemek kaşığı tereyağı(1 tablespoon butter)

2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)

Yapılışı 

Pastacı kreması için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın ve iyice çırpın.



Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin.


Göz göz olana kadar çırparak pişirin.


Ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın.


Bir kaba aktarıp üzerini streçleyin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın.





Katkısız pastacı kremanız hazır. Raf ömrü maksimum buzdolabında 3 gündür. Koruyucu potasyum sorbat ve sodyum benzoat içermediği için çok kısadır.


Bu kremayı değerlendirmeniz için yapabileceğiniz seçenekler

🍰 Sadece soğuduktan sonra çırpıp havalandırarak pastalarda kullanabilirsiniz. Ben ekler pasta da hep böyle yapıyorum. Ekler pasta tarifi için 👉🏻Tıkkk


Ayrıca kremalı tatlı poğaça yaparken bu kremayı harç olarak kullanabilirsiniz. Tarifi için tıklayın 👉🏻Tıkkk



🍰En az %35 oranında yağlı kremayı kabarana kadar çırpıp içine azar azar ilave ederek pamuk gibi bir krema elde edebilirsiniz. %18 oranında yağlı kremayı sakın kullanmayın onlar yemekler için oluyor.



🍰 Tuzsuz tereyağını ağarana kadar çırpıp içine azar pastacı kreması ve süt reçeli skuşonku ekleyerek harika bir Rus pastalarında çok kullanılan pasta kreması yapabilirsiniz.

Rus pastaları tarifleri için 👉🏻Tıkkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek