Pastacı kreması için(for vanilla pastry cream)
500 ml süt(500 ml milk)
2 yemek kaşığı nişasta(2 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un(1 tablespoon flour)
1 çay bardağı şeker(1/2 cup sugar)
1 yemek kaşığı tereyağı(1 tablespoon butter)
2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
Yapılışı
Pastacı kreması için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın ve iyice çırpın.
Bu kremayı değerlendirmeniz için yapabileceğiniz seçenekler
🍰 Sadece soğuduktan sonra çırpıp havalandırarak pastalarda kullanabilirsiniz. Ben ekler pasta da hep böyle yapıyorum. Ekler pasta tarifi için 👉🏻Tıkkk
Ayrıca kremalı tatlı poğaça yaparken bu kremayı harç olarak kullanabilirsiniz. Tarifi için tıklayın 👉🏻Tıkkk
🍰En az %35 oranında yağlı kremayı kabarana kadar çırpıp içine azar azar ilave ederek pamuk gibi bir krema elde edebilirsiniz. %18 oranında yağlı kremayı sakın kullanmayın onlar yemekler için oluyor.
🍰 Tuzsuz tereyağını ağarana kadar çırpıp içine azar pastacı kreması ve süt reçeli skuşonku ekleyerek harika bir Rus pastalarında çok kullanılan pasta kreması yapabilirsiniz.
Rus pastaları tarifleri için 👉🏻Tıkkk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder