Kereviz Yaprağı Yemeği

 




Malzemeler

2 kilo kök kerevizin yeşil kısımları (leave and green parts of 2 kg root Celery)

6 havuç (6 carrots)

5-6 adet soğan (5-6 onions)

Sıvıyağ (vegetable oil)

Tuz (salt)

Kaynamis su (Boiled water)

Servis için limon suyu (lemon juice for service).

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp küp doğrayın. Sıvıyağda rengi değişene kadar kavurun.


Kereviz yapraklarını ve dal kısımlarını bol suda yıkayın. Doğrayın. Tencereye ilave edip karıştırarak kavurun. Tuzunu ve azıcık sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın.


Bolca limon sıkarak servis yapın. Afiyet olsun.




Pilmenli kereviz yaprağı çorbası tarifi için 👉🏻Tıkkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek