🎃🎃🎃🎃Köfteli Közlenmiş Balkabağı Çorbası/Roasted Pumpkin Soup with Meatball/Жареный тыквенный суп с фрикадельками🎃🎃🎃🎃




Merhabalar. Çok eskiden annemin bana yaptığı sonra da tarifini unuttuğu 😂 bu güzel çorbayı bu sefer fırında közleyerek yaptım. Sonuç gerçekten harika oldu. Daha fırında közlenirken bile yemek istediler😆. Bu çorbada önemli püf noktaları: mutlaka kabak ya da karnabahar gibi nötr tadlı sebzeler ile balkabağı tadını seyreltmek ve balkabağının tupturuncu kaliteli olması gerekmektedir.

Malzemeler

2 kocaman dilim balkabağı (700 g Pumpkin)

2 adet kabak (2 zucchinies)

2 soğan (2 onions)

1 baş sarmısak (1 head garlic)

Zeytinyağı (olive oil)

1 çay kaşığı köri (1 teaspoon curry)

1 çay kaşığı zerdeçal (1 tea #turmeric)

Tuz(Salt)


Köftesi için (for Meatball)

1 kg kıyma (1 kg ground meat)

2 adet rendelenmiş soğan (2 grated onions 🧅)

1 büyük yumurta (1 egg)

1 su bardağı pirinç (1 cup rice)

1 yemek kaşığı kimyon (1 tablespoon cumin)

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (1 tablespoon red pepper powder)

2 çay kaşığı yenibahar (2 teaspoons allspices)

2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

Yapılışı

Köfte için tüm malzemeleri bir kapta iyice homojen olana kadar yoğurun. Geniş bir tepsiye bolca un serpin. Minik minik topçuklar yuvarlayın. Köfteleri iyice una bulayın ki birbirine yapışmasın.


 
Az yağda köfteleri kızartın. Çok pişmesine gerek yok dışı mühürlense yeterlidir. Ben bu işlemi de fırında yaptım. 




Bir büyük tepsiye balkabağı, kabak dilimleri, soğan ve sarımsağı dizin. Üzerine sicim gibi zeytinyağı akıtın. Tüm sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 180 C fırında pişirin. 

Pişen sebzeleri büyükçe bir tencereye alın. Sıcak su ekleyip blendırdan geçirin. 




Köfteleri ve baharatları ekleyip köfteler iyice şişene kadar kaynatın. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek