Taze Soğanlı Peynirli Açma/Taze Soğanlı Çörek




Merhabalar. Solmak üzere olan taze soğanlarımı ve geçmek üzere olan sütümü nasıl değerlendireyim derken bu açmalar çıktı ortaya 🤭. 

Malzemeler
3 su bardağı süt (3 cups milk)
1 çay bardağı sıvı yağ (1/2 cup vegatable oil)
1 çay bardağı su(1/2 cup water)
2 yumurta akı (2 egg whites)
1 tatlı kaşığı maya (1/2 tablespoon dried yeast)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Aldığı kadar un (Flour)
Yarım demet ince kıyılmış taze soğan( a half of bunch chopped green onion as small size)

İçi için beyaz peynir (for filling white cheese)

Katlamak için tereyağı ( to folding butter)

Üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu ( for top layer; 2 egg yolks, sesame seeds, black cumin seeds)



Yapılışı


Süt, su, sıvıyağ, yumurta akı, maya ve bir miktar unu iyice karıştırın. Azar azar un ilavesi yapın. Ben maya, tuz, kabartma tozu gibi kutu maddeleri un ile birlikte ekliyorum. Yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun. 






En son ince ince kıyılmış taze soğanları ekleyin. Yoğurun. Mayalanmaya bırakın.





Elinize biraz un alarak bezeler yuvarlayın.




Elinizle veya merdane yardımıyla bezeleri oval şekilde açın. Yumuşak tereyağını tüm üst yüzeyine olarak şekilde sürün. Benim tereyağım oldukça yumuşak olduğu için kaşık yardımıyla kolayca sürdüm.


Geniş ucuna peynir koyun. Rulo yapın ve her iki ucunu zıt yönde burun. Uçlarını birleştirin.




Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek