Cepli Poğaça/Pocket Poacha/Карманная булочка

 



 Bir zamanlar internette her kanalda gördüğüm poğaçayı sonunda bende yaptım. Ölçüleri tamamen malzememe ve kendi ruh halime göre hazırladım😂. Yolculukta, piknikte, işte tam yapıp yemelik. Özellikle evde değilken bu tür sandviç ve pizza türü poğaçalar çok kurtarıcı oluyor. Ben poğaça hamurunu her zaman ele yapışan bir hamur olarak hazırlarım ve elime biraz un alarak beze yapar şekil veririm. Ayrıca tepsi mayasını mutlaka aldırırım. Bu yüzden yumuşak poğaçalarım olabiliyor. Eğer vaktiniz varsa ve iki ölçü hamur yağurucam diyorsanız sakın iki katı süt, su, sıvıyağ kullandım diye iki paket maya kullanmayınız. Hamur çabuk ekşir poğaçalarınız güzel olmaz. Az maya ve bekledikçe çoğalan maya daha lezzetli olacaktır.

Malzemeler

Hamuru için (for dough)

2 su bardağı süt (2 cups milk)

1 su bardağı su (1 cup water)

1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)

1 pkt maya (1 tablespoon dried yeast)

2 yumurta akı (2 egg whites)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

Un(Flour)


Ara katlarına sürmek için tereyağ( to brush for middle layers)


Arasına(for filling)

Salam(salami)

Domates (tomatoes)

Marul(lettuce)


Üzerine 2 yumurta sarısı, susam, çörekotu (for top layer 2 egg yolks, sesame seeds, black cumin seeds)

Yapılışı

Su, süt, sıvıyağ, birazcık un ve mayayı karıştırın. Azar azar un ilave edin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Bezeler yuvarlayın. 



Elinizle bastırarak açın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sürün. İkiye katlayın tekrar yağ sürün. 






Kenar köşelerini elinizle bastırın ki açılmasın.





 Tepsiye dizin ve yarım saat kadar tepsi mayası aldırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin.




 Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek