Malzemeler
Pandispanya için (for sponge cake)
4 yumurta (4 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 Cup vegatable oil)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
3 pkt vanilya şekeri (3 packages vanilla sugar powder)
1,5 su bardağı un (1 1/2 cups flour)
Yarım su bardağı nişasta (1/2 cup starch)
Krema için (for cream)
2 kutu süt kreması (400 ml heavy cream)
1 kutu vanilyalı hazır pasta kreması ya da pişmeyen pudding tozu(1 package vanilla pastry cream powder or uncooked pudding powder or cream ole)
Süslemek için (for decoration)
Beyaz çikolata damlaları( white chocolate drops)
Hindistan Cevizi (coconut flakes)
Marshmallow
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice ağarıp köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpın. Karıştırdığınız da damlalar nakış nakış oluyorsa tamamdır.
Sıvıyağı ekleyin ve çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Bir spatula ile karıştırın.
Kelepçeli kalıba aktarın. Soğuk fırına sürün. 150 C bir saate yakın pişirin. Soğuk fırında pişen pandispanya ve kekler daha çok ve daha düz şekilde kabaracaktır.
Pişen pandispanyayı iki kase üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın. Bu aşama yumuşak pandispanyaların soğurken çökmemesi için önemlidir.
Krema için soğuk süt kremasını köpürene kadar çırpın. Pasta kreması tozunu ekleyin ve çırpın. Pasta kreması tozu şart değil sadece yoğun kıvamlı olması için kullanıyorum. Tadı krem şanti gibi olmuyor. Buzdolabına kaldırın.
En zevkli aşamaya gelecek olursak 💁🏼♀️ pandispanyayı ortadan ikiye bölün. Ben bekletmeden pandispanya soğur soğumaz yaptığım için katlara şurup sürmedim fakat siz bir gün sonra pasta süsleme yapacaksanız mutlaka fırça ile süt ya da şurup sürebilirsiniz. Kremayı tabana sürün.
Beyaz çikolata damlalarını serpiştirin.
Üzerini kapatıp pastanın yan ve üst yüzeylerine krema sürün.
Yan ve üst yüzeylerini hindistan cevizi ile kaplayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben doğum günü çocuğunun özel isteği üzerine pufidik şekerleri ve beyaz çikolata kaplı pirinç patlakları kullandım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder