Yoğurtlu Islak Kek/Yoghurt Wet Chocolate Cake/шоколадный кекс



Merhabalar. Daha önce paylaştığım klasik usul ıslak kekimin tarifini biraz güncelledim. Zorla kaldırılıp yaptırdıkları için artık var olan malzemelere göre ayarladım 😆. Ama sonuç güzel oldu. Beğenildi ve anında yok edildi. Ölçüleri dikdörtgen borcama göre yaptım. Gayet inceydi. Unu daha az kullanmayınız. Üzerine krema ve çikolata sos yaparsanız tam ideal ağlayan pasta olacaktır. Gördüğüm kadarıyla internette  genelde sos pişirilerek yapılıyor. Benim de pişirerek hazırladığım bir sos var ama bundan daha farklı. Belki bir gün onu da paylaşırım.


Malzemeler

3 yumurta (3 eggs)

1,5 su bardağı şeker (1,5 cups sugar)

1 su bardağı sıvıyağ (1 Cup vegetable oil)

1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)

1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

4 yemek kaşığı kakao (4 tablespoons kakao powder)

2 su bardağı un (2 cups flour)


Sosu için (for souce)

2 su bardağı süt (2 cups milk)

Yarım çay bardağı sıvıyağ (1/4 cup vegetable oil)

Yarım su bardağı şeker (1/2 Cup sugar)

3 yemek kaşığı kakao (3 tablespoons kakao powder)


Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.  Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.  Yağlayıp unladığınız kalıba dökün önceden ısıtılmış 180 C(preheated350 F)  fırında pişirin.  Sosu için kakao ve siviyagi karıştırma kabına alın. İyice kakao çözünene kadar karıştırın. Süt ve şekeri ekleyip karıştırın.  Fırından çıkan ilk sıcağı geçmiş sıcak keki kesin ve soğuk sosu azar azar yedire yedire dökün.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek