🍄Kremalı Mantar Çorbası 🍄/ Creamy Mushroom Soup/Сливочный грибной суп

 


Mantarı yıkayıp dilimlemek dışında vakit alan hiçbir şey inanin yok. Çok çabuk pişiyor. Ponçik hanım acayip beğendi ben uçak✈️😂

Malzemeler

1 kutu kültür mantarı(400 g Mushroom)

3-4 kaşık zeytinyağı (3-4 olive oil)

2 yemek kaşığı un (2 tablespoons flour)

1 kutu krema (200 ml heavy cream)

2 su bardağı ılık su (2 cup water at room tempature)

4-5 bardak sıcak su (4-5 cups boiled water)

1,5 tatlı kaşığı tuz (1/2+ 1/4 tablespoon salt)

Yapılışı

Mantarları yıkayıp temizleyin. Şapkalarındaki kabuklarını soyun. İnce ince keskin bir bıçakla dilimleyin. Orta boy pizza tencereye zeytinyağını ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 


Üzerine ilik su ilave edin. Karıştırın. Kaynayıp baloncuklar çıkınca sıcak suyu ilave edin. Kıvam alana kadar orta ateşte kaynatın. 


İsteğiniz kıvama gelince kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ilave edin. Servis edin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek