🍓Çilek Reçeli /Strawberry Jam🍓

 




Malzemeler
1600 g olgun koyu renkli çilek (1600 g matured Strawberry)
1600 g şeker(1600 g sugar)
4-5 tane iri taneli limon tuzu veya 3 büyük limonun suyu(4-5 big granule citric acid or juice of 3 lemons)
1 tatlı kaşığı tereyağı (1/2 tablespoon butter)

Yapılışı
Çilekleri saplarından ayırın ve iyice yıkayın. Tencereye çilekleri aktarın ve üzerini şekerle örtün.





Kapağını kapatıp bir gece suyunu salana kadar bekletin. Ertesi gün orta ateşte iyice koyulaşana kadar kaynatın. Rengi koyulaşıp
kıvamı koyulaşınca altını kapatın. Reçel kokusundan ve baloncukların daha yavaş fokurdamasından olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca bir tabağa alıp biraz soğuyunca kaşıkla suyunu ayırdığınızda kolay birleşmiyorsa reçeliniz olmuştur.

Sıcak sıcak temiz kaynamış kavanozlara doldurun. Yine kaynamış kapaklar ile sıkıca kapatın ters çevirin. Ben kavanoz, konserve kapakları, maşa ve kepçemi sıcak su ilave ettiğim derin bir tencerede 30-40 dk kaynatıp maşa ile kavanozları alıp içindeki suyu akıtıp öyle kullanıyorum. Kapatırken kapakların iç kısmına elimi değdirmeden temiz kağıt havlu iç yüzeyi ile kurulayıp öyle kapatıyorum. İstediğiniz zaman kahvaltıda, ponçiklerde afiyetle tüketebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek