Çilekler de çıkmaya başlamışken mis gibi serin serin bir borcam pastası yapayım dedim. Sabahtan hazırladım. İftara kadar buzdolabında iyice soğudu. Çilekleri süzmeye bilirsiniz ama ponçik hanım çekirdeklerine acayip gıcık oluyor o yüzden süzdüm. Süt ile yaptığım için çok tatlı bir rengi oldu🥰. Kırmızı isterseniz süt yerine su kullanabilirsiniz. Ayrıca gamuru ince olsun derseniz 1,5 bardak un kullanabilirsiniz. Gıda boyasız, krem şantisiz çok lezzetli ve ferah bir pasta.
Alman pastası tarifimdeki pandispanyamı kullandım acayip lezzetli oluyor mutlaka tavsiye ederim 💕
Malzemeler
Pandispanya için (for sponge Cake)
4 yumurta (4 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
2 su bardağı un (2 cups flour)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
1 pkt vanilya (1 package vanilla sugar powder)
Kreması için (for cream)
1 kutu krema (200 ml heavy cream)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (4 tablespoons powdered sugar)
🍓Çilekli Sos( Strawberry Souce)🍓
Yarım kilo çilek (500 g strawberry)
Yarım litre süt (500 ml milk)
7 yemek kaşığı şeker (7 tablespoons sugar)
2 silme yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
Yapılışı
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyin çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Karıştırın.
Önceden ısıtılmış 175 C fırında altın rengi alana kadar pişirin. Yassı olduğu için hızlı pişiyor dikkat edin.
Çilek ve sütü blendırdan geçirin.
Bir süzekle çekirdeklerini süzün.
Şeker ve nişasta ekleyip çırpıcıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. Üzerini örtüp soğumaya bırakın. Krema için malzemeleri çırpın. Pandispanya üzerine yayın.
Soğumuş çilek sosunu krema üzerine yayın. Buzdolabında dinlendirin. Hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder