Kahvaltıda, et yemekleri yanında yenebilir. Ben konserve yapmadım ama sıcak dolum yaparak vakumlayabilirsiniz. Ya da porsiyonlar hâlinde buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa atabilirsiniz. Maydanozu kaynarken katarsanız acımtrak bir tat verebiliyor o yüzden ocaktan alınca ilave etmekte fayda var. Hiç kullanmaya da bilirsiniz elimdeki sebzelere göre hazırladım. Siz ekleme çıkarma da yapabilirsiniz.
Malzemeler
7 büyük boy patlıcan 🍆
8 adet kırmızı biber
2 baş sarımsak
1 kg domates 🍅
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 büyük kristal limon tuzu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Büyükçe fırın tepsisine patlıcan ve biberleri yerleştirin. Bıçakla birkaç delik açın ve fırının en yüksek derecesinde közleyin. Közlenmiş sebzeleri bir kaba alın ve poşetleyin. Soğuyunca kabuklarını soyun. Doğrayın. Domatesi çekip tencereye alın. Zeytinyağını ekleyin. İyice kavurun. Közlenmiş patlıcan ve biberleri ekleyin. Sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Sosa ekleyin. Dereotu sapını da aroma vermesi için kaynarken içine atın. Ateşten almaya yakın ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra maydanozları ekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder