1,5 su bardağı kırmızı mercimek (1 1/2 cup red lentil)
3 yemek kaşığı un(3 tablespoons flour)
1 yumurta sarısı (1 egg yolk)
Yarım limon suyu (juice of half lemon)
Sıvıyağ (vegatable oil)
Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1 tablespoon butter and 1/2 tablespoon red pepper powder)
1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon black pepper)
Yapılışı
Mercimeği sıcak suyu tencereye alın. Mercimekler iyice eriyene kadar kaynatın. Küçük bir tavada sıvıyağ ve unu karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavurun. Ocaktan alın. Biraz soğuk su ekleyip karıştırın. Yumurta sarısı ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Azar azar 1-2 kepçe terbiyeye mercimek çorbasını ekleyip karıştırın. Sonrasında ılıyınca terbiyeyi tencereye boşaltın. Kıvam alana kadar pişirin. En son dilerseniz blendırdan geçirin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Toz biberi ekleyip çorbaya ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder