Malzemeler
1,5 tavuk göğsünün kıyması( grated 1+1/4 chicken breast)
1 yumurta(1 egg)
3 minik rondodan çekilmiş soğan(chopped 3 onions)
1 çay bardağı köftelik bulgur(1/2 small granule bulgur or rice)
1 tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)
1 tatlı kaşığı kimyon, mercanköşk, kırmızı biber (1/2 tablespoon cumin, marjoram, paprika powder)
Yarım çay kaşığı yenibahar(1/2 teaspoon allspices)
2 çay kaşığı karabiber(2 teaspoons blackpepper)
Kızartmak için sıvıyağ (vegatable oil to fry)
Yapılışı
Tavuk göğsünü, soğanı rondoda çekin. Bir kaseye aktarıp üzerine yumurta ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun.
Üzerini örtüp yarım saat bulgurun şişip köftenin kendini toparlaması için buzdolabında bekletin.
Elinizde misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp una bulayın ki köfteler birbirine yapışmasın.
Tavada az yağda köfteleri mühürleyin. Bu sayede hem daha lezzetli oluyor hemde çorbada dağılmıyor. Kızaran köfteleri ayrı bir kaba alın. Soğuyunca bir tepside dondurucuya sürüp donduktan sonra porsiyonlara ayırıp poşetleyin. İstediğiniz zaman buzlu buzlu direkt sıcak çorbaya aktarıp şişene kadar kaynatın.
Çorbalar için kavrulmuş soğan, kereviz ve havuç ya da balkabağı püresini ve köfteyi direkt sıcak suya atıp hazır çorba kolaylığında hızlıca çorba pişirebilirsiniz. Ayrıca şehriye, salça, terbiye vs hazırladığınız her türlü çorbaya birer kase katarak istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder