Merhabalar. Bugün yine çok sık yaptığım kabaklı pizza 🍕 tarifim var. Annem kabaklı pizzayı hep tavuklu yapar. Ben bu defa sadece sebzeli yaptım. Bazen köy pazarında büyük kara kabaklar oluyor onunla da yapıyorum çok güzel oluyor 👍🏻. Peynir kullanmadım ama isterseniz bolca kaşar, mozzarella ya da tofu kullanabilirsiniz o şekilde de gayet güzel oluyor.
Malzemeler
🍕Hamuru için (for dough);
🍕1 su bardağı ekşi mayadan hazırlanmış ön maya(1 cup Sourdough starter)
🍕2 su bardağı ılık su (2 cups warm water)
🍕1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
🍕 Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı (Flour almost 5 cups)
Kabaklı harç için (for zucchini filling)
🍕1 kabak (1 zucchini)
🍕3 domates (3 tomatoes)
🍕1 soğan (1 onion)
Sosu için
🍕1 tatlı kaşığı salça (1/2 tablespoons Tomato paste)
🍕1 yemek kaşığı acı biber salçası (1 tablespoon hot red pepper paste)
🍕1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)
🍕1 çay bardağı domates sosu (1/2 cup tomato Souce)
🍕Su (water)
🍕Zeytinyağı ve 1 çay kaşığı köri (olive oil and 1 teaspoon curry)
Yapılışı
Ilık su, ön maya ve birazcık unu karıştırın.
Azar azar un ilave edin. Tuzunu un ile birlikte ekleyin.
Ele yapışan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Mayalamaya bırakın. 4-5 saatte ortam sıcaklığına bağlı olarak mayaya geliyor.
Hamuru incecik açın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder