Merhabalar. Bugün birçok yörede farklı şekilde yapılan ve temel olarak aynı hamurdan hazırlanan külçe naan yani külçe ekmek/küçük ekmek ya da başka bir deyişle tandır çöreği tarifi var. Ortasının çukur olmasının nedeni tandırda piştiği için düşmesin kabarıp ta diye. Tabiki bu versiyonu normal elektrikli fırınlar için. Aynı şekilde Anadolu da birçok yörede ortası delik saman fırında bu çörekten yapılıyor. Kahvaltıda, beşik toylarında bu çörekler çok tüketilir ☺️.
Malzemeler
1,5 su bardağı süt (1 1/2 cup milk)
1,5 su bardağı su (1 1/2 cup water)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
1 paket maya(1 tablespoon dried yeast)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Üzerine (to bruss)
1 yumurta sarısı (1 egg yolk)
Süt (milk)
Susam (seasame seeds)
Yapılışı
Su, süt, şeker,maya, sıvıyağ ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalamaya bırakın. Hamurun havasını alın. Bezeler koparıp tepsiye dizin. Üzerini örtüp 40 dk daha mayalanmaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder