Evde Peynirli Pide Harcı Nasıl Yapılır?


Merhabalar. Bugün yine bir annenin pide içi tarifi var. Bu iç tarifini bir pideciden almış kendisi de hep bu şekilde hazırlar ve fırına yollardı dağıtmak için. Annem daha çok miktarda hazırlardı tabiki bu çekirdek tarif. Tabi zeytinyağı ve pulbiber benim katkım😊. Özellikle bana her yapışımda sorar yoğurt ve limonu mutlaka kat der çok önemliymiş☺️.

Malzemeler

2 kalıp beyaz peynir(1 kg white cheese)

1 su bardağı süzme yoğurt(1 cup filtered yoghurt)

2 su bardağı lor (2 cups curd)

1 limon suyu(juice of 1 lemon)

1 tatlı kaşığı pul biber(1/2 tablespoon paprika flakes)

1 demet maydanoz(1 bunch of parsley)

Zeytinyağı (Olive oil)

Yapılışı

Maydanozu bol su ile yıkayın süzülmeye bırakın. Peyniri karıştırma kabına alın elinizle ya da patates ezici ile parça parça ezin. Üzerine yoğurt, limon suyu ve loru ekleyip karıştırın. Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Peynirin üzerine ilave edip iyice karıştırın. İster ekmek hamuru ile oval açıp pide şekli verip fırında en yüksek ayarda ister içini direkt fırına yollayıp çokça yaptırabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek