Düğün Çorbası

 


Malzemeler

1 kase doğranmış et(1 cup (250 g) beef)

1 kahve fincanı pirinç (1/4 cup rice)

2 L sıcak su (2 L boiled water)


Terbiyesi için (for temperization)

1 yumurta sarısı (1 egg yolk)

1 limon suyu (juice of 1 lemon)

1 tepeleme yemek kaşığı un(2 tablespoon flour)


Üzerine (for Souce)

3 yemek kaşığı tereyağı (3 tablespoons butter)

2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (1 tablespoon paprika powder)

Yapılışı

Eti tencereye alın. Kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çekince sıcak su ekleyin ve biraz kaynatın. Pirinci ilave edin ve pirinçler şişene kadar kaynatın.


Bu esnada terbiyeyi hazırlayın.


Hiç topak kalmayana kadar çırpın.


1-2 kepçe sıcak çorbadan terbiyeye ekleyin. Karıştırın. Sonra yavaşça ılıyan terbiyeyi ekleyin.
Karıştırın. Kıvam alana kadar kaynatın.


Çorba pişince üzerine tereyağını ayrı bir tavada eritin. Toz biberi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek