Kiraz Şerbeti/Cherry Sharbat/вишня шербет

 



Malzemeler

1 kg kiraz🍒

1 su bardağı şeker

1 limon suyu

1 çubuk tarçın

2 karanfil

1 küçük parça kuru  kök zencefil

2 L su

Yapılışı

Kirazları yıkayın. Saplarını ayıklayın.



Üzerine şeker döküp birkaç saat bekletin.


Tarçın, zencefil ve karanfilli ekleyin.


Suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. Ben ilk etapta 1 L su ekledim. Konsantre hazırlayıp sonra sulandırması daha pratik oluyor.


Köpüğü ara ara alın ve yaklaşık 45 dk kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Taneleri alıp şerbeti süzün.



Limon suyu ve kalan suyu ekleyin.


Buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek