Limonlu Haşhaşlı Kek/Lemon Poppy Seed Cake

 


Malzemeler

3 yumurta (3 eggs)

1,5 su bardağı şeker(1 1/2 cups)

Yarım su bardağı limon suyu(1/2 cup Lemon juice)

Yarım su bardağı su (1/2 cup water)

2,5 su bardağı un (2 1/2 cups flour)

3 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu(3 tablespoons blue poppy seeds)

2 pkt kabartma tozu(2 packages baking powder)

3 pkt vanilya(3 packages vanilla sugar powder)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.


Limon suyu, su, sıvıyağ, haşhaş tohumu ve limon kabuğunu ekleyip çırpın.



Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. Karıştırın. 


Yağlayıp unladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek