Merhabalar. Daha önce bloğu ilk açıldığımda üzümlü kek tarifi paylaşmıştım. Tarifte biraz değişiklik yaptım. Üzümlü kekte üzümlerin dibe çökmemesi için hamuru normal kek hamurundan daha kıvamlı olması ve üzümleri ekledikten sonra hemen sıcak fırına girmesi gerekiyor. Bu tarifte süt yerine yoğurt ve 3 su bardağı un kullanıyorum normalde fakat un çuvalım ve yoğurdum bitti 😆🤣. Böylede oldu fakat dediğim gibi üzümleri serpiştirdikten sonra hemen fırına sürmek ve el çabukluğu çok önemli.
3 yumurta (3 eggs)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
1,5 su bardağı süt (1 1/2 cups milk)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
1 tatlı kaşığı tarçın (1/2 tablespoon cinnamon powder)
2,5 su bardağı un (2 1/2 cups flour)
2 pkt kabartma tozu (2 packages baking powder)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder