1,5 su bardağı süt (1 1/2 cups milk)
1, 5 su bardağı su (1 1/2 cups water)
1 pkt instant maya ( 1 tablespoon dried instant yeast)
2 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
6-7 su bardağı un (6-7 cups flour)
Arasına (for layers)
500 g haşhaş ezmesi (500 g poppy seeds butter)
Sıvıyağ (vegatable oil)
Yapılışı
Su, süt, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerine bolca hiç kuru yer kalmayacak şekilde haşhaşlı karışımdan sürün. İkinci bezeyi açın ve diğer haşhaşlı hamurun üzerine aktarın.
Üzerine haşhaşlı karışımı sürün.
Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. En üstteki hamura da haşhaşlı karışımı sürün. Elinizle hamur yığınını çekiştire çekiştire büyültün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder