Haşhaşlı Burma Çörek

 




Malzemeler

1,5 su bardağı süt (1 1/2 cups milk)

1, 5 su bardağı su (1 1/2 cups water)

1 pkt instant maya ( 1 tablespoon dried instant yeast)

2 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

6-7 su bardağı un (6-7 cups flour)

Arasına (for layers)

500 g haşhaş ezmesi (500 g poppy seeds butter)

Sıvıyağ (vegatable oil)

Yapılışı

Su, süt, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. 




Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. O esnada haşhaşı sıvıyağ ile ezin. 


Mayalanan hamuru bolca un serptiğiniz tezgaha aktarın. Elinizi de unlayarak 7-8 bezeye ayırın. Her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.


Üzerine bolca hiç kuru yer kalmayacak şekilde haşhaşlı karışımdan sürün. İkinci bezeyi açın ve diğer haşhaşlı hamurun üzerine aktarın.

 

Üzerine haşhaşlı karışımı sürün.
Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. En üstteki hamura da haşhaşlı karışımı sürün. Elinizle hamur yığınını çekiştire çekiştire büyültün.


Mektup zarfı katlar gibi katlayın.






Elde ettiğiniz kare hamur yığınını tekrar çekiştirerek açın.

 

Şeritler kesin. Her şeritli burarak rulo yapın ve tepsiye aktarın.

 


Tüm şeritler bitince üzerine kalan haşhaşlı karışımı sürün. 40 dk tepsi mayasını aldırın.


Soğuk fırına sürün ve 180 C ye ayarlayın ki fırın ısınırken biraz daha mayalansın. Fırından almaya yakın çabuk kızarsın diye en yüksek sıcaklıkta 10-15 dk daha pişirdim. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayın. Üzeri nar gibi kızaranca fırından çıkarın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek