Elmalı Kafes Tart / Apple Pie

Elmalı Kafes Tart / Apple Pie




Herkese merhaba! Ancak tarifi yazmaya fırsat bulabildim. Video montajı baya bir zamanımı alıyor. Üstüne de günlük işler eklenince ancak zamanım kalıyor. Ben önceden hazırlayıp buzluga elma marmelatlarimi atıyorum. Çok pratik oluyor. Yapılışını merak edenler bloğumda elmalı tart olarak bulabilirler. Küçük kalıplarla yapmıştım şimdi ise büyük tart kalıbını kullanıyorum. Çok kolay zaten. Fakat biraz zaman alıyor.
incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler

Malzemeler
Hamuru için (for dough)
3 yumurta (3 eggs)
1,5 su bardağı şeker (1+1/2 Cup sugar)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)
50 g margarin ya da tereyağı (50 g butter or margarine)
Yarım paket kabartma tozu (half package baking powder)


2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
4,5 su bardağı un (4,5 cups flour)

İçi için ( for filling )
Elma marmeladı ( hommade apple marmalade which recipe is available in my blog in my previously recipes as apple pie, link in my bio)

Yapılışı

Katı ve sıvıyağı yoğurma kabına alın. 3 su bardağı unu ekleyin. Kum gibi kıyır kıyır olacak şekilde yağı una iyice yedirin. 




Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Yağlı karışıma ekleyin. Yoğurun. Kalan unu azar azar ilave edin. Yoğurun. Hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletin. 





Hamurun yarısını açın. 




Yağladığınız kabın tabanına döşeyin. Çatalla kabarmaması için delikler açın. Elmalı harcı güzelce yayın. Kenarlar ile elmalı harç arasında 1 parmak boşluk olmalı. Hamurun diğer kalanını açın. 





Şeritler kesin kafes şekli verin. Kenarlarınıda süsleyin.








 Önceden ısıtılmış 180 derece (preheated 350F) fırında pişirin. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek