Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
Portakallı Yaş Pasta/Orange Tort
Portakallı Yaş Pasta/Orange Tort
Malzemeler
Keki için (for cake ) 3 yumurta (3 eggs) 1 su bardağı portakal suyu (1 cup fresh orange juice) 1,5 su bardağı şeker (1,5 cups sugar) 1 tatlı kaşığı zerdeçal(1/2 tablespoon turmeric/kurkuma) 2,5 su bardağı un (2,5 cups flour) 2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder) 1 paket vanilyalı (1 package vanilla sugar powder) 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (1 tablespoon orange Peel rim) Yarım su bardağı sıvıyağ(1/2 Cup vegetable oil)
Kreması için (for cream) 6 su bardağı süt (6 cups milk) 6 yemek kaşığı nişasta (6 tablespoons starch) 8 yemek kaşığı un (8 tablespoons flour) 250 g margarin ya da tereyağı (250 g Butter or margarine) 3 paket vanilya (3 packages vanilla sugar powder ) 3 poşet krem şanti (1 package whipped cream)
Portakallı sosu için (for Orange souce) 3 su bardağı portakal suyu (3 cups orange juice) 8 yemek kaşığı şeker( 8 tablespoons sugar) 6 tepeleme yemek kaşığı nişasta (6 tablespoons starch)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Portakal suyu ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın.
Portakal kabuğu rendesi ve kuru maddeleri ekleyip karıştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece (preheated 350F)fırında pişirin.
Kreması için yağ hariç tüm malzemeleri pişirin.
Yağı küçük küçük parçalara ayırıp pisince ilave edin ve hızlıca karıştırın. İyice yedirin.
Kremsantiyi hazırlayıp kremaya ilave edin.
Soğuyunca keki ortadan ikiye ayırın. Kremasini sürün. Gerekirse kalanı ile pastayı kaplayin. Birazı ile de üzerine süs yapılacak.
Portakal sosunu pişirin. İlk sıcağı çıkınca pastanın dışını portakal sosu ile kaplayın. Üzerini krema ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Not:1 gece buzdolabında bekletirseniz portakal sosu daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder