Limonlu Mısır Unlu Kek/Lemon Corn Cake

Limonlu Mısır Unlu Kek/Lemon Corn Cake






Directions
Whisk egg and sugar until creamy. Add milk and oil. Whisk. Add lemon zest and all dry Ingredients. Stir. Add lemon juice. Stir well. Transfer to oily pan. Bake at preheated 180 C(350F) for 40-45 minutes.Enjoy.
Malzemeler
4 yumurta (4 eggs)
2 su bardağı şeker (2 cups of sugar (
1 su bardağı süt (1 cup milk (
1 su bardağı sıvıyağ ( 1cup vegetable oil)
2 su bardağı un (2cups flour)
2 su bardağı mısır unu ( 2 cups corn flour)
1 tatlı kaşığı zerdeçal (1/2 tablespoon turmeric/kurkuma)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
3 limonun kabuğunun rendesi (zest of 3 lemon)
1 limonun suyu (juice of 1 lemon)

Yapılışı


Yumurta ve şekeri çırpın.



 Süt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın. 



Kuru malzemeleri ekleyin karıştırın. En son limon suyunu ekleyin. Yağlayip unladiginiz kaliba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirin. 



Afiyet olsun. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek