Hindistan Cevizli Kek
Malzemeler
2 yumurta (2 eggs)
1 su bardağı şeker ( 1 cup sugar)
1 su bardağı hindistan cevizi (1 cup grated coconut)
yarım su bardağı süt (1/2 cup milk)
yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
1.5 su bardağı un (1 1/2 cup flour)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Süt, sıvıyağ ve hindistan cevizi eklenir ve çırpılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve karıştırılır.İyice çırpın. Hindistan cevizinin bol olmasından dolayı pütürlü ve koyu kıvamlı olacaktır.
Yağlanıp unlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece (bake at preheated 347 F) fırında
pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder