Balkabaklı Börek/Turkish Traditional Vegan Pumpkin Borek
youtube.com/inci tarifler
Malzemeler
3 su bardağı su (3 cups water)
1 çay kaşığı maya (1 tea spoon yeast)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
5-5,5 su bardağı un (5- 5 1/2 cups flour)
Içi için (for filling)
500 g balkabağı (500 g pumpkin)
5 soğan (5 onions)
Tuz (salt)
Karabiber (blackpepper)
Sıvıyağ (vegetable oil)
Yapılışı
Maya, su ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakmanıza gerek yok. Balkabaklarını rendeleyin, soğanları doğrayın. Sıvıyağ, karabiber ve tuz ile harmanlayın. Hamurdan bezeler yapın. Bezeleri açın.Fırça ile sıvıyağ sürün. 2' li gruplar halinde ayırın. İlk yaptığınız bezeden başlayarak elinizle çekerek açın. İçten serpin. Rulo yapın. Önceden ısıtılmış en az 200 C fırında pişirin.
Bake at preheated at least 200 C in oven.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder