Rus Usulü Lorlu Çizkek/Russicherzupfkuchen/Tvorojniy Jiraff Pirog🍰


Rus Usulü Lorlu Çizkek/Russicherzupfkuchen/Tvorojniy Jiraff Pirog🍰



incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler

Normalde bu tarifi Almanlar quark ile yapıyorlar fakat benim bildiğim gördüğüm kadarıyla Ruslar lor kullanıyorlar. Rus mutfaginda patatesden sonra en çok kullanılan gıda lor adeta birçok tarif var. Bu arada whey proteini denilen hani sporcuların kullandığı o tozlar peynir altı suyundan yapılıyor. Lor da peynir altı suyundan yapılıyor. Hem ekonomik hem de sütün % 20 lik en değerli kısmı olan proteinleri içeriyor(% 80 i kazein i da peynir de bulunuyor). 

Malzemeler
Tabanı için (for base)
200 g tereyağı (200 g butter)
2 yumurta (2 eggs)
2/3 su bardağı şeker (2/3 cup sugar)
3 su bardağı kadar un (3 cups flour more or less)
2 yemek kaşığı kakao (2 tablespoons kakao powder)

Kreması için (for cream)
750 g lor (750 g curd)
2 paket krema (400 g cream)
4 paket vanilya😲 (4 packages vanilla sugar powder)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 Cups sugar)
2 yemek kaşığı un (2 tablespoons flour)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
2 limon kabuğu rendesi ( zest of 2 lemons)
4 yumurta (4 eggs)

 (Bake at preheated 170 C in oven for 1 h and Bake at 175 C for 20 minutes. Refrigerate Overnight)

Yapılışı

Katı yağ ile unu karıştırın. Yumurta ve şekeri karıştırın. Una ekleyin. Kakaoyu da ekleyin. Hamurun bir kısmını ayırın. Strecin arasında açın. Kelepçeli kalıba yerleştirin. Hamur biraz ele yapışan kıvamda olacaktır. Bir parça streçle kenarlarını düzeltin. Çatalla delikle açın.Kreması için un ve nişasta hariç tüm malzemeleri bir kaba alın. Blendır ile parçalayın. En son kurumaddeleri ekleyin ve kelepçeli kalıba boşaltın.Ayırdığınız hamurdan parçalar kopartıp yassıltın. Üzerine koyun.

175 C fırında 1 saat, 175 C fırında 20 dk pişirin. Bir gece beklerse daha güzel oluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek