Karamelli Pasta/Caramel Tort

Karamelli Pasta/Caramel Tort


Malzemeler

Pandispanya (for sponge cake)
6 yumurta (6 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 su bardağı un (1 cup flour)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
1 çimdik tuz (1 pinch of salt)

Zavarnoy krem (for zavarnoy cream)
1 L süt (1 L milk)
11 yemek kaşığı şeker (11 tablespoons sugar)
6 yemek kaşığı nişasta (6 tablespoons starch)
3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)
100 g tereyağı (100 g butter)
3 paket vanilya (3 packages vanilla sugar powder)
2 yumurta (2 eggs)

Karamel Sos (for Caramel souce)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 paket krema (200ml cream)


Yapılışı

Yumurta aklarını tuzla çırpın. Beyazlamaya başlayınca azar azar yarım su bardağı şeker ekleyin (Whisk egg whites and a pinch of salt until foamy. Gradually add 1/2 cup of sugar.).

Yumurta aklarını başka bir kaba alın (Transfer to in other bowl.).

Yumurta sarılarını ve şekerin kalanını rengi açılana kadar çırpın (Whisk egg yolks and rest of sugar until egg yolk's colour change.)

Vanilayı ekleyin (Add vanilla sugar powder.).

Çırpılmış yumurta sarısına unu ve kabartma tozunu kademe kademe ekleyin ve spatula ile karıştırın(Gradually add flour and baking powder to whisked egg yolks and stir with spatula.

Yavaş yavaş yumurta aklarını ekleyin ve nazikçe karıştırın (Add whisked egg whites and stir gently.).

Hamuru ikiye bölün. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepisine dökün ve 225 C de 4-5 dk pişirin (Divide the batter into two pieces. Bake at preheated 225 C in oven for 4-5 min.).
Soğumaya bırakın ve 2 ya da 3 parçaya bölün(Then let it cool. divide into 2 or 3 pieces.).
Zavarnoy krem için; nişasta eriyene kadar karıştırın ve sonra kıvam alana kadar pişirin. Biraz soğuyana kadar bekleyin. (Repare zavarnoy cream. Stir it until starch dissolve. Cook the souce while whisking continiously until consistency be intense.Let it cool.).
Karameli için bir tavaya şekeri dökün. Şeker tamamen eriyince üzerine kremayı ekleyin hızlıca karıştırın. Soğumaya bırakın. (For camel souce, heat sugar in apan. When sugar is liquid completly add cream and stir it. When souce is ready turn off heat. Let it cool.)
Tabağa  pandispanyayının  bir paçasını alın. Üzerine kremasından sürün.
Diğer parçayı üzerine kapatın ve pastayı krema ile kaplayın (Place the another piece and cover with cream.)

Üzerine karamek sosu dökün(Cover it with caramel souce).

Pastayı istediğiniz gibi süsleyin (Decorate the your tort whatever you want.).

Buzdolabında biraz bekletin (Refrigerate at least 4-5 hours.).





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek