Karamelli Pasta/Caramel Tort
Pandispanya (for sponge cake)
6 yumurta (6 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 su bardağı un (1 cup flour)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
1 çimdik tuz (1 pinch of salt)
Zavarnoy krem (for zavarnoy cream)
1 L süt (1 L milk)
11 yemek kaşığı şeker (11 tablespoons sugar)
6 yemek kaşığı nişasta (6 tablespoons starch)
3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)
100 g tereyağı (100 g butter)
3 paket vanilya (3 packages vanilla sugar powder)
2 yumurta (2 eggs)
Karamel Sos (for Caramel souce)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 paket krema (200ml cream)
Yapılışı
Yumurta aklarını tuzla çırpın. Beyazlamaya başlayınca azar azar
yarım su bardağı şeker ekleyin (Whisk egg whites and a pinch of salt until
foamy. Gradually add 1/2 cup of sugar.).
Yumurta aklarını başka bir kaba alın (Transfer to in other bowl.).
Yumurta sarılarını ve şekerin kalanını rengi açılana kadar çırpın
(Whisk egg yolks and rest of sugar until egg yolk's colour change.)
Vanilayı ekleyin (Add vanilla sugar powder.).
Çırpılmış yumurta sarısına unu ve kabartma tozunu kademe kademe
ekleyin ve spatula ile karıştırın(Gradually add flour and baking powder to
whisked egg yolks and stir with spatula.
Yavaş yavaş yumurta aklarını ekleyin ve nazikçe karıştırın (Add
whisked egg whites and stir gently.).
Hamuru ikiye bölün. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy
fırın tepisine dökün ve 225 C de 4-5 dk pişirin (Divide the batter into two
pieces. Bake at preheated 225 C in oven for 4-5 min.).
Soğumaya
bırakın ve 2 ya da 3 parçaya bölün(Then let it cool. divide into 2 or 3
pieces.).
Zavarnoy
krem için; nişasta eriyene kadar karıştırın ve sonra kıvam alana kadar pişirin.
Biraz soğuyana kadar bekleyin. (Repare zavarnoy cream. Stir it until starch
dissolve. Cook the souce while whisking continiously until consistency be
intense.Let it cool.).
Karameli
için bir tavaya şekeri dökün. Şeker tamamen eriyince üzerine kremayı ekleyin
hızlıca karıştırın. Soğumaya bırakın. (For camel souce, heat sugar in apan.
When sugar is liquid completly add cream and stir it. When souce is ready turn
off heat. Let it cool.)
Tabağa pandispanyayının bir paçasını alın. Üzerine kremasından sürün.
Diğer parçayı üzerine kapatın ve pastayı krema ile kaplayın (Place
the another piece and cover with cream.)
Üzerine karamek sosu dökün(Cover it with caramel souce).
Pastayı istediğiniz gibi süsleyin (Decorate the your tort whatever
you want.).
Buzdolabında biraz bekletin (Refrigerate at least 4-5 hours.).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder