Tandır Böreği/Turkish Tanduri Borek

Tandır Böreği/Turkish Tanduri Borek


Maya katmasanızda olur aslında ben yumuşacık seviyorum. Birde tandır böreğine 2 yemek kaşığı tahin de katılıyor ama ben katmadim. Oklavasiz en aceminin bile açabileceği bir börek. 
incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler

Malzemeler
3 su bardağı su (3 cups water)
1 tatlı kaşığı maya(1/2 tablespoon dried yeast)
4,5-5 su bardağı un (4 1/2-5 cups flour)
1 yemek kaşığı tuz ( 1 tablespoon salt)

Arasına (to bruss)
Tereyağı-siviyağ karışımı (butter-vegatable oil mix 50%/50%) Içi için Patates, ezine peyniri, lor, pulbiber, karabiber, zeytinyağı (patato Mash, blackpepper, paprika, curd, olive oil)

Yapılışı

Hamuru yoğurun. 2 bezeye ayırın beze büyüklüğü tepsinize göre değişebilir. Merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Şeritler halinde çizikler atın. Ortada birleştirin ve tekrar beze yapın. Diğer bezeye de aynı işlemi yapın. İlk yaptığınız bezeden başlayarak tepsi büyüklüğünde açın. İçini koyun. Diğer bezeti de açın. Üzerine kapatın. Videodaki gibi kesin ve üzerine yağ sütün.220 C fırında pişirin. Mayalanmasini beklemesine gerek yok (Bake at preheated 220 C in oven. U dont need to wait for incubation). Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek