Boşnak Mantısı/Bosnian Style Mantıje


Boşnak Mantısı/Bosnian Style Mantıje



Inanilmaz kolay bir mantı çeşidi. Bunu Saraybosna da fırından çıkarıp sıcak su döküp tekrar fırına verip tekrar çıkarıp kaymak döküp tekrar fırına veriyorlar. Ama ben gerek görmedim. Çünkü üzerini kapatirsaniz yumuşacık oluyor kapatmazsaniz çıtır kalıyor. Birde kalsiyum etteki demirin emilimini engelliyor. Yanına bol sarımsaklı yoğurt dokmeden bir kere daha düşünün😅En az 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. 


Malzemeler
3 su bardağı su (3 cups of water)
6+? Su bardağı un (6+? Cups flour)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Arası için (to bruss)
Tereyağı-sıvıyağ karışımı (butter-vegatable oil mix 50%/50%) İçi için (for filling)
400 g kıyma (400 g mince)
3 soğan (3 onions)
Karabiber, tuz (salt, blackpepper)
Bake at preheated 200-250 C in oven.

Yapılısı

Eti ve soğanı çekin (Prepare mince and chop onions.).

Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın (Add salt and blackpepper and stir it.).

Su, tuz ve un ile yumuşak bir hamur yoğurun. Eğer ilk defa bu şekilde açacaksanız yarım tatlı kaşığı maya ekleyin böylece inceltemediğiniz kısımlar sert kalmaz. Bu arada kullandığınız un yüksek seviye gluten içermelidir. Tam buğday unu kullanırsanız hamur dağılır gider.

(Knead dough with salt, water and flour that contains high level gluten otherwise you can't make bigger with hand easily. If you try to prepare this recipe you may add 1/4 tablespooon dried yeast. So your dough sheets will not strong like a rock.)

Azar azar un ekleyerek yoğurun (Gradually add flour.).

Hamuru 20 dk kadar dinlendirin. Bezeler yapın ve açın. (Dough should rest for 20 minutes. Make balls from the dough. Roll dough balls.).

Tabak büyüklüğünde açtığınız hamurların tüm yüzeyini yağlayın (Bruss with oil.).İlk yaptığınız 2'li veya 3'lü hamur grubundan başlayarak hamuru açın (Start to make bigger with your first made dough groups as double or triples.).

Kenarlarını mutlaka alın (Remove edge parts absolutely.).

Hazırladığınız içten serpiştirin (Sprinkle some of filling.).

Rulo yapın (Make roll.).

Minik minik yumrular halinde rulodan parçalar koparın (Make mini pockets from the roll.).

Üzerine sıvıyağ sürün (Bruss with oil.). Önceden sıtılmış en az 200 C fırında pişirin. Eğer imkanınız

varsa daha yüksek sıcaklıkta pişirin böyle mantınız kurumaz (Bake at preheated at least 200 C in oven.).




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek