Katı Meyve Sıkacağı Tavsiye/Katı Meyve Sıkacağı Önerileri/Narenciye Sıkacağı Tavsiye




Herkese merhaba!
Tüm dünyanın karantina altında olduğu şu günlerde hâliyle herkes mutfak ile daha çok haşir neşir oluyor. Böyle olunca da daha önce almadığı, ötelediği, ihtiyaç duymadığı küçük ev aletlerine daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca benim bu ürün inceleme yazılarım internet ortamında baya bir hit olmuş gidiyor 🤭💕. Bende çocukluğumdan beri mutfakta çok vakit geçirmiş biri olarak sizlerle kendi gözlemlerimi paylaşıyorum 🤗. 

Şimdi asıl konumuz olan katı meyve sıkacağı konusuna gelecek olursak efendim öncelikle bir aile için çok büyük ihtiyaç. Er Müge benim arkadaşım, annem, yengem vs aldı buzdolabı üzerinde duruyor hiç kullanmıyorum  diyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Benim tavsiye edeceğim kullanım alanları  şunlar:

🎀Buz küpü poşetlerinde çorbalar ve bebeğinizin ek gıdası için hazır tazecik sıkılıp dondurulmuş sebze suyu küpleri hazırlamak
🎀 Kendi sirkenizi kendiniz kolayca yapabilmek. Üzüm şırasını ve elma suyunu katı meyve sıkacağı ile direkt sıvı haline getirirseniz sizin için büyük kolaylık olacaktır. Süzme vs gibi işlemler daha kolay olacaktır. Birde fermentasyonda o kabukların ve posanın hiç bir işlevi yok önemli olan meyvedeki şeker miktarı. Ayrıca hazır satılan sirkelerin çoğunda koruyucu oluyor ve asetik asit miktarı seyreltilmiş yani sulandırılmış oluyor.
🎀Elma suyunuzu hazırlayıp kalan posaları dondurucuya atıp her zaman elinizin altında kurabiye ve tartlarınız için elma püresi hazırlamak.
🎀Sebze kurutmadan önce kuruma süresini azaltmak için sebzelerin suyunu sıkmak.
🎀Suyunu sıktığınız sebzelerin posalarından kendiniz için harika mis gibi tuzotlar hazırlamak
🎀 Çocuğunuz ve kendiniz için harika arasına sebze suyu da eklenmiş doğal katkısız tazecik meyve suları hazırlamak
🎀 Sağlıklı magnezyum, potasyum ve folik asit alımı için kalorisi düşük green juice karışımları hazırlamak.

İşte bu sebepler benim katı meyve sıkacağı edinmem için gayet yeterli oldu ki annemler seksenli yıllardan beridir mutfakta hep kullanırlar. Mutfakta ki katı meyve sıkacağı benden büyüktür yani 😆.

Katı meyve sıkacağında bulunması gereken en önemli özellikler: güçlü motor yani yüksek watt, güvenlikli olması, kolay sökülüp takılması, geniş servis ağı bulunması tabak şeklindeki rendesini mutlaka zamanla değiştirmeniz gerekebilir zaten bu makinede esas isi motor ve o çelik bıçak görüyor, narenciye ürünlerini sıkmamak( kullanma kılavuzlarında yazar ki narenciye sıkacağı olarak kullanmayın çünkü ince ince bıçak aralarını tıkayabiliyor. Amaan koskoca makine varken limonu elimde mı sıkacağım derseniz en sona sıkmanız ve hemen ardından bıçağı bekletmeden temizlemeniz), muz🍌 gibi posalı susuz meyveleri boşuna sıkmayın onun yerine blendırda muzlu süt ve smoothie yapmanız tavsiyemdir. Nar suyunu makine de sıkmayın yoksa acı olacaktır. Ara perdeleri ve çekirdeği buruk bir tat verecektir. Manuel mengeneli narenciye sıkacağı nar suyu için idealdir. Mutfak şefi ve mutfak robotundaki katı meyve sıkacağı aparatlarını tavsiye etmiyorum çok küçük besleme borusuna sahip oluyorlar ve o kadar performans gösteremiyorlar. Yavaş sıkım katı meyve sıkacaklarını da pek önermiyorum. Vitamin kaybı uzun süreli sıkımda ve yüksek ısıda daha çok oluyor. Hem zaman hem vitamin hem de para kaybı. Uzun süreli kullanımlarda ara ara mola verirseniz paslanmaz çelik ısınmaz ve vitamin kaybı olmaz. İllaki ben çelik değil plastik aparatı yavaş sıkım istiyorsanız arzumun robotlarında o aparat var. Bendeki ar144 modelinde var ama sert havuç tarzı sebzelerde başarılı değil. Eee o kadar püf noktasını da verdiğine göre bir atom meyve suyu hazırlarsınız evde artık😄

Piyasada bir sürü katı meyve sıkacağı marka ve modeli bulunmakta ben ne alayım hangi özelliklere bakayım derseniz öncelikle benim ihtiyaçlarıma göre değil sizin ihtiyacınıza göre makine olmalı efendim. Mutfağınızda saklayacağınız alan sıfır mı? Sadece sebze meyve suyu için mi kullanacaksınız. Biz iki üç kişiyiz ufacık bir makine yeterli mi diyorsunuz önce o hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu süreçte benim birçok markanın katı meyve sıkacağını ayrıntılı inceleme fırsatım oldu. Bunlar şöyle:
1.  Braun Multiquick 5 J500 Katı Meyve ve Sebze Sıkacağı-900W: Kullananlardan çok güçlü güzel  diye çok yorum duydum. Alman markası bazı alıcılar için bu çok önemli olabiliyor. Temizliği çok zor diye duyumlar aldım. 900 W yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Musluk kısmında damlamayı azaltıcı düğmesi var. Gel gelelim benim asıl tercih etmeme sebebim çok pahalı. Bir katı meyve sıkacağına kur artışı sebebiyle mutfak şefi parası vermek çok mantıksız. Benim için sorun değil Müge para bende😎💰 çok diyorsanız alınası güzel bir makine 😃.
2.Bosch MES 25A0, MES 3000, MES 3500: Bu üç model de motor gücü, Watt vs gibi bütün temel özellikleri aynı sadece tek fark görünüş ve renk. 700 W lar efendim.  MES 25A0 beyaz renkli koyu renkli meyve sebzeleri sıktıktan sonra iç haznede leke kalabiliyormuş. Sizin için bu sorun değil ise en uygun fiyatlı Bosch marka katı meyve sıkacağı bu model bakabilirsiniz. MES4010 modeli(1200Watt) en pahalı Bosch marka katı meyve sıkacağı yanlız bıçağı metal değil seramik. O kadar para verdikten sonra paslanmaz çelik bıçak beklerdim. Balık ek gıda rendesi ile meyve renlemesini bende biliyorum. Benim için son modeli hayal kırıklığı😟. Ben 25A0 ve 3000 modellerini almak için gözüme kestirdim fakat daha uyguna bulunca vazgeçtim. Alınabilir kullananlardan olumlu duyumlar aldığım bir makine 😻.
3. Arnica Ecovita Plus: 1200 W kulplu sürahisi güçlü motoru ve inoks görüntüsü ile dikkatimi çekti. Gayet uygun fiyatlı olması nedeniyle listeme dahil ettim. Kullanıcılardan posayı posa kabı hariç heryere dağıttığını duyunca vazgeçtim. Ben niye posa hazneli katı meyve sıkacağı alayım ki o zaman?
4.King P-1110 S Exotic Katı Meyve Sıkacağı: Birçok king marka ürünü kullandığım ve memnun olduğum için listeme ekledim. 850 W motor gücü ve uygun fiyatlı olması güzel bir özellik. King marka ürünler fiyat performans ürünü oluyor. En kaliteli ürünler diyemiyorum ama iş görüyor tak diye ilk kullanımda gitmiyor. Uygun fiyatlı oluyor fakat ben bulunduğum yerde servisi olmadığı için tercih etmedim. En uygun fiyatlı alınabilir bir ürün. Zaman zaman bazı sitelerde gerçekten çok ucuza bulunabiliyor.P1110 Exotic Kırmızı modeli 1000 W.
5.Arçelik-Beko Katı Meyve Sıkacağı: Arçelik K 1583 SMS 1500 W, 75 mm besleme ağzı çapına sahip oldukça az yer kaplıyor çünkü posa kabı yok. Motor gücü yüksek olduğu için çok sesli çalışıyor. Unutmayın ki 1000 W üzeri matkap gibi ses çıkarabiliyor 🙄. Motor ısınınca kendi stop ediyor bu özellik tüm Arçelik ve Beko marka fırın, mutfak şefi, katı meyve sıkacağı üründe motor koruması için var. İyi güzelde sıkacak bölümü dolunca makinayı durdurup posa temizlemek benim gibi çok miktarda kullanacaklar için tam bir angarya. Wattı yüksek diye bu modeli düşünüyordum ama sırf bu yüzden tercih etmedim.
6.Philips HR1836/00 Viva Collection Katı Meyve Sıkacağı: 500 W ama oldukça minik bir makine. Ben yanlız yaşıyor olsam sadece green juice ve meyve suyu için kullanacak olsam direkt bunu alırdım. Kullananlar temizliğinin çok kolay olduğunu söylüyor ve çok memnunlar. Posa haznesi yok bunu göz önünde bulundurunuz. Besleme ağzı diğerlerine göre küçük yani reklamlardaki gibi elmayı 🍏 bütün atayım yok😄. Aşırı küçük mutfaklar için tavsiye ederim.

7. Beko BKK 2144 Y 800W Katı Meyve Sıkacağı: Benim tercihim bu makine oldu. Neden derseniz posa hazneli. Bir çöp poşeti geçirdiğiniz de hızlı bir şekilde işinize devam edebiliyorsunuz. Temizlik fırçası ve meyve suyu kabı var. Tüm katı meyve sıkacakları gibi 2 farklı hız kademesi var. Servis imkanı olarak çok iyi. Benim hem memlekette hem de yaşadığım yerde servis imkanı var. Bu benim için çok önemli çünkü zamanında yedek parça servis olmadığı için çok fazla elektronik aletimi kullanamadım. Bir katı meyve sıkacağının en önemli özelliği tabak şeklindeki rendesini değiştirebilmek. Ne marka alırsanız alın kullandıkça o aparat mutlaka körelecektir. 75 mm geniş besleme ağzı bulunmakta. Yer olarak da bir çaycı kadar yer kaplıyor. Ben sevdim kendisini💕




Sorunuz varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince herkese cevap vermeye çalışıyorum. Hiç bir sponsorum yoktur efendim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek